Imi place ideea de a manca paste pline de savoare, desigur ca si cele dulci sunt foarte gustoase, dar nu am tot timpul branza proaspata in figrider. Asa ca haideti sa pregatim niste "mac and cheese" cu mai putina "cheese" si mai multe legume :)
Ingrediente:
500 g paste (o punga)
200 g bacon
500 g ciuperci
250 g brocoli congelat (sau proaspat)
3-4 linguri de porumb
150 g branza (orice fel, dar sa se topeasca)
4-5 oua mari
3-4 catei usturoi
2 linguri ulei de masline (unt)
sare, piper
optional: cimbru, ardei iute
Incepem prin a pune apa la fiert, intr.o oala incapatoare, la care vom adauga 2 linguri de sare. Nu va faceti griji caci nu vor fi prea sarate pastele. Cand apa fierbe viguros micsoram flacara si adaugam pastele. Atentie, trebuie fierte mai "al dente" decat deobicei pentru ca vor ajunge si in cuptor o tura.
Intre timp punem baconul intr.o tigaie, il rumenim usor si apoi il punem deoparte.
In aceeasi tigaie, pentru ca nu vrem sa spalam prea multe vase la sfarsit, adaugam ciupercile taiate cuburi si le lasam vreo 5 minute sa isi lase apa, avand grija sa nu se lipeasca. Acum putem pune si untul pentru a da aroma si o textura crocanta, cateii de usturoi zdrobiti si ardeiul iute tocat. Lasam aproximativ un minut sa se gateasca usturoiul, presaram cimbru si inchidem flacara.
Intr.un bol incapator scurgem pastele, adaugam baconul si ciupercile si in apa ramasa pe foc de la paste, punem buchetele de brocoli. Daca este congelat e de ajuns sa il gatiti pana cand apa incepe sa fiarba din nou.
Lasam totul sa se racoresca putin, taiem in bucati mai mici florile de brocoli si le asezam in bol impreuna cu porumbul si restul ingredientelor.
Amestecam bine totul, saram si piperam dupa gust, turnam ouale batute bine desupra si 3/4 din cantitatea de branza. Asezam pastele intr.o tava, punem restul de branza deasupra si bagam in cuptorul incins timp de 20 minute la foc mediu.
Are un gust foarte bun, este si un alt mod de a gati paste si in plus mai are si legume.
Cand totul devine auriu si crocant, scoateti din cuptor si lasati 15 minute la racit.
Pofta buna!