22 ian. 2016

Raymond Blanc's Pavlova


pavlova


Toata lumea a auzit de simpla, dar de efect, bezea. Ce spuneti daca ridicam bezeaua la un alt nivel facand o Pavlova delicioasa, plina de culoare. Cu reteta minune pe care am imprumutat.o de la Raymond Blanc nu ai nevoie de multe ingrediente, e simplu de facut si foarte bine explicata. Avem nevoie doar de ceva timp pentru copt si desigur, un cuptor bun.



Ingrediente:
100 g albus (~ 3 oua)
100 g zahar fin
70 g zahar pudra
3-4 picaturi de lamaie / un praf de sare

Pentru ornat:
1,5 cutii de crema de branza (300 g)
1/2 cutie de smantana de frisca, la temperatura camerei (100 g)
4-5 linguri de zahar pudra
fructe, dupa sezon: fructe de padure, capsuni, mango, rodii, portocale rosii, etc.

* Fructe care sunt usor acrisoare din moment ce bezeaua este suficient de dulce.

Incepem prin a preincalzi cuptorul la 120 C, pentru ca dureaza foarte putin sa facem bezeaua in sine. 
Intr.un bol destul de inalt (de preferat bolul de la mixer) adaugam albusurile cantarite si le mixam, la putere maxima, impreuna cu lamaia (sau sarea, dupa caz) timp de 1 minut. Veti observa ca bezeaua deja a inceput sa se faca spuma, lasand o urma care inca nu isi mentine forma. 


pavlova

Mixam in continuare la viteza mare si adaugam treptat zaharul fin pentru inca alte 3 minute. Acum isi va pastra forma, iar albusul va fi lucios si fin, ba mai mult decat atat va arata ca o spuma de ras


pavlova

Cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de sus in jos, incorporand treptat zaharul pudra timp de 2 minute. Textura se va schimba si de data aceasta, ramanand ca o crema pufoasa.


pavlova

Asezati bezeaua in toata tava uniform, sau formand portii individuale, dupa dorinta, si baga.ti in cuptor unde se va coace timp de 2 ore.


pavlova

   Daca vi se pare ca dupa o ora incepe sa se rumeneasca prea tare, micsorati temperatura la 100 C si setati cuptorul pe ventilator.
Intre timp batem frisca pana se face o spuma usoara, nu trebuie sa fie prea ferma pentru ca oricum o adaugam in crema de branza sa o aereze. Un mic sfat, sa nu folositi frisca vegetala, este foarte neplacuta la gust si textura.


pavlova

  Separat frecam crema de branza cu 4-5 linguri de zahar pudra si la sfarsit adaugam frisca batuta, pe care o vom incorpora cu o spatula de sus in jos. Nu vrem sa batem sau sa amestecam prea mult pentru ca putem transforma frisca in unt. 
Dupa ce am scos pavlova noastra din cuptor si s.a racit de tot, ungem cu crema de mai sus si adaugam fructele taiate bucati pe deasupra. 


pavlova

* Daca nu puteti orna bezeaua chiar inainte de servire, atunci va sfatuiesc sa ungeti partea de deasupra cu ciocolata alba topita. Lasam sa se usuce si apoi ornam si pastram la frigider. De ce asa? Pentru ca pavlova atrage multa umezeala si se topeste, fara sa mai ramana crocanta.


pavlova

Enjoy!