12 feb. 2016
Paste cu sos
Uneori e atat de binevenita o reteta de paste cu sos pe care o putem realiza cu ce mai avem in frigider. Astazi eu am ales bacon si ciuperci, insa putem schimba cu ton, piept de pui, fructe de mare, ardei, ceapa, masline, capere...si asa mai departe! Nu e cea sofisticata reteta insa uneori vrei doar sa.ti potolesti foamea cu o mancare simpla si delicioasa.
Ingrediente: (3 portii)
350 g paste
2 maini de ciuperci gatite (o conserva)
100 g bacon
1 catel de usturoi
1 cana suc de rosii
1/2 cana apa
sare
2 prafuri boia iute afumata
1/2 lgt oregano
Fierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp rumenim intr.o tigaie baconul, sau orice alt tip de carne folosim (adaugati 1 lg de ulei de masline daca vi se pare prea uscat), cand totul arata bine adaugam ciupercile taiate felii si catelul de usturoi zdrobit.
Marim flacara pentru ca vrem sa eliminam apa ramasa in ciuperci si sa le rumenim impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand din cand in cand. Dupa 4 minute, adaugam sosul de rosii si apa, presaram cu oregano si boia iute afumata (putem folosi orice mirodenie preferata) si potrivim de sare. Sfatul meu: pentru un sos de rosii cam acru este bine sa adaugati 1 lgt de zahar, in caz contrar veti putea simti acreala in rezultatul final.
Cand incepe sa clocoteasca dam flacara la minim si lasam sa fiarba timp de 15-20 minute pentru imbinarea gusturilor. Amestecam cu pastele si mai tinem 1 minut pe foc, daca vi se pare prea gros sosul adaugam putin din apa in care au fiert pastele. Indepartam catelul de usturoi, presaram putin parmezan pentru un plus de savoare si putem servi.
Pofta buna!