10 mar. 2016
Cartofi prajiti pufosi
Prima data cand am vazut reteta de cartofi crocanti la cuptor intr.o emisiune a lui Jamie Oliver am fost incantata. Am facut.o de foarte multe ori si chiar iese ceva deosebit, insa dupa o vreme cererea familiei de cartofi s.a intors tot catre cei prajiti. Neaparat trebuiau sa fie ca cei dintr.un fast food cunoscut, crocanti la suprafata si pufosi inauntru. Nici asta nu e cea mai sanatoasa solutie insa avantajul aici este ca vor sta mult mai putin in ulei si vor avea aceeasi textura ca cei cumparati.
Nu vom avea lista de ingrediente pentru ca sunt doar cartofii, uleiul si apa. Asadar incepem cu spalarea si curatarea cartofilor pe care ii vom pastra in apa rece pana ii fierbem pentru a evita innegrirea. Taiem cartofii in felii groase de un deget si apoi in bastonase potrivite. Daca sunt prea subtiri se vor rupe, asa ca incercam sa pastram o dimensiune moderata.
Fierbem cartofii intr.o oala incapatoare impreuna cu o lingurita de sare, acoperind bine cu apa. In cazul meu a durat ~ 15 - 20 minute la foc mediu, deoarece trebuie fierti complet dar totusi sa avem grija sa nu se desfaca. Scurgem bine cartofii si ii intindem intr.un singur strat intr.o tava, unde ii lasam pana iese aburul din ei si se mai scurge din apa. Cand sunteti gata de prajit, incingeti suficient ulei intr.o tigaie adanca si lasati sa se rumeneasca timp de 10 minute, sau pana cand vi se pare ca au ajuns la culoarea perfecta. Scurgeti pe hartie absorbanta, presarati cu putina sare aromata si serviti imediat.
O zi delicioasa, va doresc! Pofta buna!