26 feb. 2016
Fasole "prajita" la cuptor
O reteta pe care o adora multi este fasolea prajita, plina de sos, unde poti imuia o bucata de paine crocanta. Insa fasolea se poate face si in cuptor, cu exact aceleasi ingrediente fara nimic calit, pentru cei cu probleme.
Ingrediente:
4 conserve de fasole de 300g
500 g suc de rosii
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
3 lg ulei ( de masline, in cazul meu)
1 lgt sare
1/2 lgt piper
2 lgt boia afumata
2 foi de dafin
1/2 lgt cimbru
1 legatura marar
Scurgem si clatim fasolea din conserve, de mentionat este ca o putem folosi uscata si fiarta in prealabil, insa nu mereu avem timp. Tapetam o tava incapatoare cu hartie de copt si rasturnam boabele de fasole, ceapa taiata fin si usturoiul zdrobit. Presaram cu sare, piper, boia afumata, cimbru, ulei si amestecam totul foarte bine, cu mainile cred ca e ideal dupa parerea mea. Turnam sucul de rosii peste, iar daca este prea gros, cum e cel din comert adaugam si 1/2 cana apa si dafinul. Mancarea nu va fi prea apoasa pentru ca apa se evapora treptat si ramanem la sfarsit cu o consistenta potrivita. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp 40 minute, avand grija sa mai amestecam din cand in cand. La sfarsit, presaram mararul pe deasupra si servim cu muraturi gustoase dupa plac. Yum!
Etichete:
fasole,
fasole cu afumatura,
fasole la cuptor,
fasole prajita,
fasole scazuta,
ro