11 nov. 2015

Conopida crocanta



cauliflower
   
 Conopida este una dintre legumele tomnatice care se poate folosi in atatea feluri. Am vazut pizza cu blat de conopida, "orez" din conopida, in curry, murata, in otet. E foarte delicioasa si sanatoasa, ba mai mult, eu uneori mananc si conopida cruda.Tocmai deaceea daca ai luat o conopida din piata si sta singura si trista undeva pe un raft, nu te speria ca nu stii ce sa faci cu ea. Poti face o mancare grozava, o garnitura delicioasa care poate inlocui clasicii cartofi. Hai pofteste la o reteta cu una din legumele mele favorite: CONOPIDA!



 Ingrediente:

1 conopida medie 
2 linguri ulei de masline
1 lingurita paprika afumata
1/2 lingurita usturoi praf
1 lingurita oregano (sau orice alta buruiana uscata preferi)
sare, piper - dupa gust

   Incepem prin a separa buchetele din conopida pe care o avem si le clatim usor cu un jet de apa. Nu va faceti probleme daca se mai desprind bucati mai mici, le vom pune si ele in tava. Defapt pentru mine ele sunt cele mai delicioase pentru ca se rumenesc mai bine.


cauliflower


Lasam 5-10 minute conopida sa isi lase apa la baza castronului. Va mentionez asta pentru ca e important sa nu fiarba conopida in excesul de apa, ci sa fie uscata sa o putem rumeni in voie.
Peste conopida turnam uleiul de masline, (care poate varia in functie de marimea conopidei) condimentele, sarea, piperul si amestecam energic pentru a puteam imbraca fiecare buchetel.


cauliflower

 Am trecut peste partea cea mai grea, asa ca ne ramane doar sa asezam "marfa" in tava, avand grija sa nu suprapunem buchetele. Introducem totul la cuptor, timp de 20-30 minute la 200 C sau la foc mediu. La jumatatea timpului intoarceti conopida si pe partea cealalta pentru a se rumeni uniform. Noi o mancam si simpla, insa e minunata cu un sos de usturoi.


cauliflower

Iata si produsul final, credeti.ma cand spun ca nu arata nici pe departe cum sunt in realitate. Au un gust delicios si pot inlocui cu succes chipsurile. 
Enjoy!