8 mar. 2016

Biscuiti cu unt de arahide

biscuiti

Hello my lovely friends! Astazi incercam ceva plin de savoare, crocant, care apartine categoriei dulce - sarat, biscuiti cu unt de arahide (sau fursecuri, cum le mai spun uneori)! Am testat si modificat de mai multe ori aceasta reteta astfel incat sa fie perfecta, plina de unt de arahide, insa fara a fi prea uleioasa. Va invit sa o pregatim impreuna!





Ingrediente (pt. 25 bucati):
200 g faina
100 g zahar (in cazul meu, 50 g zahar brun, 50 g zahar normal)
200 g unt de arahide
100 g unt
2 oua
1 praf de sare
3 g bicarbonat de sodiu

*optional: alune sarate fara coaja, taiate in bucati.

Incepem prin a topi usor untul de arahide la foc mic, peste care adaugam untul rece taiat cuburi.


biscuiti

Amestecam pana cand totul devine cremos dupa care presaram zaharul si cu un tel frecam compozitia timp de 1 minut.


biscuiti

Adaugam ouale pe rand, emulsionand compozitia dupa fiecare in parte, petru a nu se separa. Cernem faina si bicarbonatul si le incorporam in compozitie cu o spatula, pana se amesteca complet, insa fara a exagera.


biscuiti

 Daca va hotarati sa adaugati alunele sarate, puteti sa le presarati desupra la sfarsit, sau sa le amestecati in aluat. Rulati in bile de marimea unei mingi de golf si asezati.le intr.o tava cu hartie de copt, lasand 2 - 3 cm intre ele. Daca vi se pare ca devine prea moale compozitia si e greu de modelat lasati in frigider pentru 30 minute sa se intareasca. Aplatizati varful bilelor cu o furculita sau cu mana si introduceti in cuptorul preincalzit la 190 grade C, timp de 15 minute.


biscuiti

Biscuiti gustosi, plini de unt de arahide, asa cum am promis! O zi delicioasa!