11 mar. 2016

Broccoli gratinat

broccoli

Bine ati venit, va spune astazi domnul Broccoli! Chiar daca nu sunteti prea impresionati de leguma verde, combinatia ce urmeaza este ideala. Foloseam acest mix de obicei pentru pizza mea preferata: pizza cu sos alb facuta in casa, insa de ce nu putem extinde ideea si pentru ceva care nu are un gust prea delicios de unul singur?

Ingrediente:
1 capatana broccoli
100 g branza cheddar (inlocuitor: cascaval)
100 g mozzarela (puteti face combinatii cu orice tipuri de branza preferate)
1 ou
1/2 lgt paprika afumata
2 catei usturoi
5 rosii uscate pastrate in ulei
1/2 lgt piper

Taiem capatana de brocoli in buchete potrivite si le clatim usor. Punem apa la fiert impreuna cu 1 lgt de sare, iar cand aceasta incepe sa faca bulbuci rasturnam si leguma. Deobicei este gata in momentul in care apa ajunge iar in punctul de fierbere, asa ca fiti pe faza!
Intre timp ne ocupam de topping, si incepem prin a taia cheddarul si mozzarela in cuburi pe care le punem in robotul de bucatarie, alaturi de usturoi, rosiile uscate, paprika, piper si ou. Mixam pana cand totul devine o pasta iar daca vi se pare prea groasa (depinde de branza folosita) puteti picura putina apa sau lapte. 
Scurgem bine buchetele de brocoli si le asezam intr.o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra ungem fiecare bucata cu o cantitate decenta de topping si bagam in cuptor pana se rumeneste. 
Eu am folosit arzatorul pentru partea asta, e mai simplu, insa daca va lipseste puteti lasa in cutor pentru 10 - 15 minute si va fi la fel de bine.
Aceasta garnitura merge bine cu orice asa ca va invit sa o incercati si sa aveti o zi delicioasa! Pofta buna!