13 ian. 2016
Carnaciori in foietaj
Dupa sarbatori ne cam saturam de aparitia carnatilor pe masa, de mancaruri grele dar totusi le avem prin congelator si trebuie sa ne folosim de ele. Oare nu e vreo metoda prin care putem sa le "reinventam"? Cum sa nu, cu o idee de cand lumea Carnaciori in foietaj! Acestia merg foarte bine serviti ca aperitiv, sau chiar si ca fel principal in compania unei salate racoritoare.
Ingrediente:
4 carnati
1/2 pachet aluat de foietaj
1 ou
optional: susan, seminte de fenicul, mac, boia, etc.
Carnatii mei sunt de casa, asadar trebuie gatiti intai. Daca si ai tai au nevoie de cuptor inainte de a fi consumati atunci urmeaza metoda asta. Merge foarte bine cu alimentele mai grase, nu da gres, si mai scapam de grasimi.
Scoatem aluatul de foietaj de la rece si il intindem usor cu sucitorul pe blatul pudrat cu faina. Daca nu folosim faina exista riscul sa se lipeasca, deci e un "must". Luam carnatii pe rand si ii aducem la impaturit, masurand aluatul sa fie la aceeasi dimensiune cu ei. Ungem fiecare bucata de aluat cu o pensula inmuiata in oul batut. Acesta va actiona ca un lipici si va impiedica aluatul sa se desfaca in cuptor.
Rulam apoi fiecare carnat in aluatul de foietaj, fara sa se suprapuna prea mult aluat la capete, indepartand excesul daca este cazul.
Dupa ce am terminat cu toate bucatile, taiem pe fiecare in parte in bucati de 2-3 cm si le asezam in tava. Ungem si partea superioara cu ou, iar pentru un "look" mai atragator presaram pe deasupra sare de mare, seminte de susan sau fenicul, mac, boia, etc.
Introducem in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu (~190 C) si coaceti timp de ~20 - 25 min, avand grija sa intoarceti carnaciorii in foietaj pe toate partile pentru o rumenire uniforma.
TaDammmm!! Enjoy si Gatiti cu drag!
Etichete:
carnaciori in foietaj,
carnati de casa,
foietaj,
ro,
sausage rolls