15 ian. 2016
Guacamole
Ce culori frumoase in mijlocul iernii! Guacamole nu este un preparat care doar arata arata bine ba chiar e o explozie de gusturi delicioase care vibreaza de nutrienti si grasimi sanatoase. Este light si totusi foarte satios, in special daca este servit alaturi cateva felii de paine prajita integrala. Poate fi folosit si ca sos in compania unor chipsuri, sau bucati crocante de tortilla, crackers, etc, posibilitati=nemarginite.
Ingrediente: (1 portie)
1 avocado
1 rosie
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1/2 leg. patrunjel
zeama de la 1/2 lamaie
ardei iute rosu, dupa gust
1 praf de sare
Taiem rosiile, ceapa, ardeiul si patrunjelul cat mai fin in cubulete. Catelul de usturoi il zdrobim cu putina sare pana devine pasta. Le punem intr.un bol si le lasam deoparte cat ne concentram sa desfacem avocadoul.
Crestam cu un cutit de jur imprejurul samburelui, rasucim si desfacem. Scoate samburele ca in imaginea de mai jos si scobim pulpa cu o lingura.
Imediat stropim bucatile de avocado cu zeama de lamaie, pentru ca se oxideaza foarte repede, il pasam cu o furculita, sau intr.un mojar cu pistil si il amestecam cu celelalte ingrediente. Potriviti de sare si de zeama de lamaie si e gata de servit acest simplu dar minunat preparat.
TaDammmm!! Enjoy!
Etichete:
avocado,
cum sa desfaci un avocado,
guacamole,
retete vegane,
ro