11 ian. 2016

Cum sa faci lapte de cocos


lapte de cocos


 Nu.i asa ca ne intrebam cu totii uneori ce sa facem cu pulpa aceea cremoasa si crocanta a unei nuci de cocos? Eii bine astazi ne hidratam cu lapte de cocos. Nu uitati, in cazul in care doriti sa dati un imbold sistemului imunitar preparati bautura cu lapte de cocos golden milk.




 Ingrediente:
1 nuca de cocos
750 ml apa plata

 Totul este simplu si fara prea mare bataie de cap, singurul inconvenient este ca la sfarsit trebuie sa spalam blenderul pe care l.am murdarit, dar cred ca putem trai cu asta. Incepem prin a identifica cele 3 ochiuri ale nucii de cocos. Din experienta mea anterioara intotdeauna unul dintre ele este usor de strapuns cu varful unui cutit. 


nuca de cocos

  Scobim putin pulpa si apoi scurgem intr.un pahar apa din interiorul nucii. Aceasta apa se bea desigur, insa trebuie sa o strecurati pentru ca de obicei contine impuritati. 
In continuare trebuie sa spargem nuca asa ca asezam un prosop pe o suprafata dura si cu ajutorul unui ciocan lovim nuca in special in zona unde are acea dunga naturala care o desparte in doua jumatati. 


nuca de cocos

 Daca incepe sa se crape rotim si lovim pana se sparge complet si ramanem cu doua bucati. Pentru a desprinde pulpa fara prea mare bataie de cap dezlipim cu varful cutitului de pe coaja si asa ramanem cu bucati de cocos albe ca zapada.


nuca de cocos

Acum facem rapid si fara prea mult exces de zel laptele de cocos. Turnam pulpa intr.un blender, adaugam apa (puteti adauga si mai putina daca vreti ceva mai concentrat, in schimb nu recomand mai multa pentru ca ai senzatia ca bei "apa chioara") si pornim la viteza maxima, mixand timp de 1 minut, sau pana cand totul este facut piure. 
 Cu ajutorul unui saculet special (putem inlocui cu tifon sau chiar cu un prosop de bucatarie curat, care nu lasa scame) storcem continutul blenderului. Dar stoarcem bine, pana la ultima picatura pentru ca acesta este laptele nostru de cocos.


coconut milk

Simplu, nu?! Pulpa umeda ramasa nu o aruncam, desigur, urmeaza noi retete unde vom vedea ce facem si cu partea aceasta a nucii (se poate pastra in congelator daca nu aveti nevoie de ea imediat). Nu aruncam nimic, totul se consuma!

TaDammmm!!! Enjoy!